“Győry Domonkos új kötete alapvetően egy akció-krimi, egyfajta női Raymond Chandler-féle humoros, nyersen merész, szókimondó ponyvaregény, amúgy a jobb fajtából.”

“Győry könyve mégsem csupán egy újabb „modernkori magyar valóságot” bemutató szocreál bűnügyi történet, hanem egy stílusában és dramaturgiájában egyszerre bravúros regény.”  (Könyvkultúra Magazin, 2018. februrár 18.)

“Figurái romlottságukban is kacagtatóak, ugyanakkor mélyen árnyaltak: ezt az író jellegzetes nyelvi leleményeivel éri el: „Ficsit azért kedvelte, mivel úgy érezte, hogy Ficsi az ő »csendes amerikaija«, aki fogai között pipaccsal szalad a zöldellő mezőn, és kinek jutna eszébe, hogy a háttérben látható alpesi házikóban az imént fojtotta fürdőkádba a kedves tekintetű, őszhajú öreganyót.” (Laik Eszter – Könyv7 2017/3.sz.)”

A fülszövegből:

„– Kólát ittunk kisbarackkal – mondta Töppedt, és jelentőségteljesen a szemébe nézett. Bőri bólintott, és elképzelte, milyen íze lehetett annak a kisbarackos kólának. – Ott és akkor szerveztek be – folytatta Töppedt, és láthatóan elszomorodott az emlék felidézésére, Bőri pedig arra gondolt, hogy ez a fickó is olyan utat futott, mint bárki más, lehetett volna biztonsági őr egy nyugdíjasgarzonházban, lehetett volna családapa vagy vasúti jegykezelő, akármi. Azonban megitta a kisbarackos kólát, és onnét már nem volt hova tovább. Banális – gondolta Bőri.”

Mari sikeres üzletasszony, valaha a testével kereste kenyerét. Most azonban utánanyúlt a múlt. Levitézlett ügynökök, oligarchák játszmái között, hatalmi érdekek kereszttüzében kell boldogulnia.

A regényt a szerző társadalmi-irodalmi karikatúrának szánta, aki krimire számít – a krimi jellegű elemek ellenére is – csalódni fog.

MEGRENDELHETŐ!ingyen webstatisztika